Ziua Pamantului

   

    Elevii Scolii Gimnaziale Nr. 38 Dimitrie Cantemir Constanta au sarbatorit Ziua Pamantului prin numeroase activitati din care au invatat ca, pentru a ne bucura mereu de frumusetea Pamantului, trebuie sa avem grija ca „planeta albastra” sa nu devina cenusie, murdara si trista. Elevii claselor pregatitoare, coordonati de prof. Florescu Oana si Kocsis Elena, au plantat flori in gradina scolii, au cantat cantece prin care ii indemnau pe „cei mari” sa aiba grija de Pamant, au modelat din plastilina globul pamantesc intr-o activitate denumita simbolic „Geologul amator”, apoi au invatat ce inseamna reciclare dintr-o poezie compusa de colegii clasei I care, indrumati de prof. Holubeanu Simona-Elena, au realizat pliante prin intermediul carora au tras un semnal de alarma asupra poluarii mediului si a risipei resurselor naturale.

     Colegii mai mari, coordonati de prof. Tudor Marcela, Nicon Rodica si Carstocea Claudia, au realizat desene, colaje si afise cu titlul „S.O.S. Pamantul!”, au citit compuneri si poezii dedicate Zilei Pamantului si au urmarit prezentari PPT.

     Indrumati de prof. Cucliciu Zoe si Marin Violeta, elevii clasei a V-a A au realizat creatii literare si desene pe calculator cu tema „Planeta mea albastra”.

     Amintim si faptul ca  Scoala Gimnaziala Nr 38 Dimitrie Cantemir, reprezentata de director, prof. Dr. Iris Sarchizian si prof. Dr. Marin Violeta, este initiatoarea si organizatoarea proiectului educativ „Pamantul-sunet si imagini”, aflat la a treia editie, la care participa elevii scolilor partenere din judet, avand scopul de a constientiza efectele negative ale poluarii mediului inconjurator asupra esteticii mediului urban si rural.

 Consilier imagine,

Prof. Simona-Elena Holubeanu