SENZATIONAL, DAR NU DESPRE INCENDIU! CUM SE TRANSFORMA UN PROIECT EUROPEAN IN LECTIE DE VIATA

Senza?ional, dar nu despre incendiu! Cum se transform? un proiect european în lec?ie de via??

Pentru istoria Scolii Gimnaziale nr. 38 „Dimitrie Cantemir“, astazi, era o data extrem de importanta, pentru ca urma sa fie gazda unei delegatii internationale, aflata in vizita, intr-un schimb de experienta, parte din proiectul Erasmus+ Seeing and Reading the values.

Un proiect in care sase tari europene si-au asumat integrarea valorilor universale in educatia elevilor: Turcia – toleranta, Spania – daruirea, Italia – responsabilitatea, Croatia – onestitatea, Polonia – curatenia, iar Romania, prin Scoala nr. 38, a avut de dezvoltat tema GENEROZITATII.

Din pacate, nu numai vizita s-a amanat pentru miercuri, 27 septembrie, dar si cursurile nu au mai avut loc astazi, din cauza unui nenorocit de incendiu, care a dat totul peste cap.

Cu toate acestea, insa, comunitatea constanteana a asistat poate la cea mai frumoasa lectie deschisa despre GENEROZITATE, ieri, la Scoala nr. 38, raspunzand apelului inimoasei directoare Iris Sarchizian extrem de numerosi apartinatori ai elevilor care iau loc zi de zi in bancile acestei institutii. Nu a mai asteptat nimeni ca primarul sau Primaria sa aloce fonduri, care sa fie aprobate si…, ci pur si simplu au considerat ca sunt o mare familie si e de datoria lor sa treaca cu bine si peste acest necaz.

Impresionant gestul tuturor celor care nu au considerat un sacrificiu o zi de duminica pretioasa dintr-o saptamana de munca deloc de huzur in zilele noastre.

Felicitari pentru frumosul exemplu de GENEROZITATE pe care ni l-ati oferit noua, constantenilor, si de care cred ca are nevoie intreagul oras!

Simona ANGHEL