GENEROZITATEA A REVARSAT… SALA! 38 DE MOMENTE ARTISTICE DEDICATE UNUI SCOP CARITABIL

Generozitatea a rev?rsat… sala! 38 de momente artistice dedicate unui scop caritabil

Nu pot sa las trecut cu vederea nici cel de-al doilea eveniment la care am fost partasa vineri, 26 mai, imediat dupa despartirea de jurnalistul Dragos Patraru, parca o continuare a generozitatii colegului de breasla.

Putin dupa ora 16, am raspuns invitatiei Scolii Gimnaziale nr. 38 „Dimitrie Cantemir“ de a participa la un spectacol intitulat cu… carlig „38 de minute de generozitate“ si care a facut sala mare a Palatului Copiilor din Constanta efectiv neincapatoare. Am vazut parinti, bunici, frati, veri, cumnati, toate rubedeniile inghesuindu-se sa-si pozeze sau sa filmeze „vedetele“ ce urcau rand pe rand pe scena, iar multi pareau sa nu o faca pentru prima data.

Povestea evenimentului incepe o data cu semnarea parteneriatului in proiectul Erasmus+ KA2 „Seeing and reading the values” („Vazand si citind valorile”) si in care fiecarei tari i-a fost atribuita cate o valoare europeana: Turcia – toleranta, Italia – responsabilitate, Polonia – curatenie, Croatia – cinste si Spania – intrajutorare, Romania – generozitate. Ei bine, manifestarea de vineri s-a dorit atat un gest de generozitate pentru copiii din Centrul de plasament Micul Rotherdam din Constanta, dar a marcat, in acelasi timp, Ziua Internationala a copilului si Ziua invatatorului. Elevilor scolii organizatoare i s-au alaturat colegi din Cumpana, Ovidiu sau Harsova, dar si de la Palatul Copiilor. S-au derulat, rand pe rand, 38 de momente artistice, care au adus pe scena dansuri populare traditionale, dar si dansuri moderne, balet, gimnastica ritmica, grupuri vocale, dar si solisti.

Marturisesc ca am fost impresionata de emotiile pe care au reusit sa le transmita si de implicarea micutilor sau marilor artisti care, spre deosebire de alte ocazii, cand ii simteam plictisiti, fortati sa faca asta, de data aceasta pareau ca si-au luat foarte in serios rolurile. Felicitari pentru atmosfera creata, iar data viitoare sa alegeti o sala mai mare )

P.S. Si daca tot au circulat pe FACEBOOK fotografii sugestive de pe scena, eu va ofer una din sala.