Gala Voluntarului

De Ziua Voluntarului, sarbatorita in fiecare an in ajun de Sfantul Nicolae, au fost premiati cei mai activi voluntari, precum si organizatiile si companiile care au adus zambete si caldura in sufletele persoanelor defavorizate. Categoriile de premii au fost:
Viitori Voluntari,
Voluntarul Anului,
Voluntarul Junior,
Voluntarul Senior,
Voluntarul Strain,
Coordonatorul de voluntari,
Organizatia Anului,
Institutia de invatamant a Anului,
Compania Anului,
Jurnalistul Anului,
Trofeul Prieteniei.
Scoala Gimnaziala Nr. 38 “Dimitrie Cantemir” Constanta, sub conducerea doamnei director, prof. dr. Iris Sarchizian, a fost nominalizata de Asociatia Logopezilor din Romania, Filiala Constanta, la categoria “INSTITUTIA DE INVATAMANT A ANULUI 2016”, fiind singura Scoal? gimnaziala aflata in competitie la aceasta categorie. Elevii scolii, coordonati de dascali implicati si sprijiniti de minunatii lor parinti, au fost mereu prezenti in proiectele din cadrul programului de voluntariat “Activi in comunitate”, demonstrand iubirea pentru bunicii foarte speciali, dar si pentru copiii aflati in dificultate in ceea ce priveste starea de sanatate sau dezavantajati socio-economic, din municipiul si judetul Constanta.
De asemenea, eleva Vasiliu Arina Andreea, din clasa a V-a B, a fost nominalizata la categoria ”Viitori Voluntari”, avand în vedere faptul ca participa activ si permanent la activitati orientate catre persoanele din comunitate care au nevoie de ajutor. Arina este un model de echilibru si disciplina, un exemplu deosebit pentru copii si preadolescenti, este o promisiune pentru ”Viitori Voluntari”.