CANTEMIRIANA – MÂNDRIA DE A FI ROMÂN

CANTEMIRIANA – MÂNDRIA DE A FI ROMÂN

Elevii Scolii Gimnaziale Nr. 38 ”Dimitrie Cantemir” Constanta au sarbatorit Ziua scolii intr-un mod inedit si atractiv. Imbracati in culorile tricolorului, elevii, profesorii si parintii au cantat si au dansat, bucurandu-se de aniversarea a 37 de ani de la infiintarea scolii. A fost alaturi de noi si doamna inspector scolar Daniela Balanescu, care a urat elevilor, profesorilor si parintilor mult succes, felicitandu-i pentru rezultatele deosebite obtinute in cadrul concursurilor si proiectelor educative. Doamna Director, prof. dr. Iris Sarchizian, a transmis mesajul:cantemiriana1

”Astazi este o zi cu soare, atat pe cerul senin al finalului de octombrie,  cat si pe fetele si in sufletele copiilor, parintilor si cadrelor didactice din SCOALA GIMNAZIALA NR.38 DIMITRIE CANTEMIR CONSTANTA.

Este ziua in care fiecare se simte mandru ca face parte din marea familie a “Scolii 38”, o parte importanta a vietii noastre, care va formeaza pe VOI, ca elevi, ne desavarseste pe NOI, ca profesori si ne face pe NOI TOTI IMPREUNA- elevi, parinti, bunici si cadre didactice- mai RESPONSABILI pentru viitorul tarii noastre!

Am denumit sarbatoarea de astazi CANTEMIRIANA – MANDRIA DE A FI ROMAN, marcand astfel inceputul unui important sir de evenimente, pe care le vom aniversa impreuna, in modul nostru inedit si creativ, pentru a demonstra, ca de fiecare data, comunitatii din care facem parte, ca forta unei natiuni sta in EDUCATIE!

Suntem mandri ca scoala noastra poarta denumirea marelui carturar Dimitrie Cantemir, iar noi, urmasii sai, ne straduim sa fim vrednici, activi, implicati si dedicati in tot ceea  ce facem, in folosul copiilor.

Mesajul meu se indreapta catre fiecare dintre voi: elevi, cadre didactice, parinti si bunici, tuturor celor

cantemiriana2

care cred si simt cu tarie ca schimbarea unei societati trebuie sa inceapa de la propria persoana

si ca, NOI, AICI, IMPREUNA suntem dovada vie a exemplului personal

responsabil pentru o natiune sanatoasa, implicata si prospera: TRAIASCA SCOALA 38! LA MULTI ANI!

 

Multumesc tuturor celor implicati in organizarea evenimentului dedicat sarbatoririi a 37 de ani de la infiintarea scolii noastre: tuturor elevilor, parintilor, cadrelor didactice pentru deosebita implicare,  doamnei inspector scolar Daniela Balanescu pentru amabilitatea de a ne fi alaturi, parintelui Jitariu Gheorghe, pentru momentul solemn de binecuvantare a tuturor ocrotitorilor scolii noastre, doamnei prof. Victoria Sava – pentru implicarea in organizarea corului scolii, doamnei prof. Mirela Haralambescu pentru minutul de istorie romaneasca, copiilor din clasele a VI-a A si B, Crangasu Maria, Iancu Mihnea, Purcea Bianca, Melissa Rusu, pentru mesajele transmise la ceas aniversar, precum si doamnei prof. inv. primar Stan Alina, domnului Stan Gabriel si S.C. ALL MUSIC SRL pentru asigurarea sonorizarii.

cantemiriana

Momentul mult asteptat a fost reprezentat de lansarea baloanelor tricolore, ca simbol al patriotismului si mandriei de a fi roman, alaturi de interpretarea imnului de stat al Romaniei, demonstrand, o data an plus, ca ne dorim o scoala deschisa comunitatii, in care comunicarea si simtul civic fac parte din codul genetic al fiecaruia, intelegand fiecare dintre noi locul si rolul pe care-l avem in societate.

TUTUROR , UN SINCER „LA MULTI ANI!”

Director,                                                                                                  Consilier Imagine,

Prof. dr. Iris Sarchizian                                                            Prof. Simona-Elena Holubeanu